Atlanta University Center, Robert W. Woodruff Library

Atlanta, GA | 2010

This phased renovation creates a vibrant, learning-centered library for the Atlanta University Center and provides a new public face for the Library’s prestigious special collections. The inviting and dynamic main floor houses media creation and presentation space and robust digital resources. The design preserves and energizes the Library’s monumental marble stair with texture, light, and color, significantly improving acoustics by enclosing the stair in glass. An extended-hours area with informal study spaces and cafe can be separated or combined with adjacent library spaces through a series of glass doors. New adjacencies consolidate the central reference and circulation desk near Information Resources staff, group work, and instructional spaces. The Center serves a consortium of four of Atlanta’s Historically Black Colleges and Universities (HBCU). The renovation implements strategies set forth in Shepley Bulfinch’s 2005 Library Master Plan.

See More >

Woodruff Library newsletter - Feb 2010

«Back


Shepley Bulfinch Team

Anthony Morra
Ellen Altman
Kelly Brubaker
Joe Rondinelli
Aisha Densmore-Bey
Robyn Whittier
Susan LaFerriere
Krassimir Kaltchev
Tara Dirrane
Alicia Monks
Janette Blackburn
Megan Hart
Greta Eckhardt
Ralph Jackson
Courtney Conklin

Awards

    2012

  • Winner (Single Space), 2012 Library Interior Design Competition, Intl Interior Design Assn/American Library Assn

View awards list »



©2017 Shepley Bulfinch