Colorado College, Worner Center Renovation

Colorado Springs, CO | 2011

This fast-track first floor dining services renovation transforms the Worner Center into a dynamic, energy-efficient campus hub. Diners circulate easily through the serveries of the 400-seat dining commons and the 150-seat retail component. Finishes of light wood, stone, and shades of green create welcoming and contemporary spaces, a clean, simple palette that responds to Colorado’s natural environment.

Study and social seating space is opened up outside of dining hours by relocating some retail elements to create three meeting rooms. The two smaller rooms accommodate group study while the larger one also doubles as dining seating during meals.

To meet a targeted 30% reduction in energy consumption, the project includes a building systems upgrade, with Energy-Star rated kitchen appliances, energy-efficient lighting, and low-flow plumbing. The project is pursuing LEED-EB certification.

Close collaboration between architect, construction manager, and client made it possible to complete construction in under three months. The renovation implements recommendations put forth in Shepley Bulfinch’s 2009 study.

«Back


  • Square Footage: 24,000 s.f.

Shepley Bulfinch Team

Janette Blackburn
Ryan Grabe
Alicia Monks
Alison Rainey


©2017 Shepley Bulfinch