Dartmouth-Hitchcock Medical Center, Norris Cotton Cancer Center Research Laboratories

Lebanon, NH | 2003

As part of the firm’s ongoing work for the Dartmouth-Hitchcock Medical Center, Shepley Bulfinch programmed and designed a vertical addition to the Norris Cotton Cancer Center - originally designed by Shepley Bulfinch and completed in 1997 - for cancer research laboratories.

The four-story addition, which is vertically connected to the Center's diagnostic and treatment areas, comprises two wet laboratory floors, one dry laboratory floor, and a floor of additional offices. They are linked by an atrium to provide an identity for research and enable the research floors to function together as a single unit. The laboratories are generic, with moveable casework and customizable support alcoves.

Labs are not limited to a specific square footage; there are no walls to divide lab modules, leaving the space flexible as grants are modified or investigators change roles. This provides more opportunities to interact, share ideas, brainstorm, and potentially lead to scientific discoveries that may not have happened otherwise.

«Back


  • Square Footage: 120,000 s.f.
  • Construction Cost: $32,000,000

Shepley Bulfinch Team

Richard Donahoe
Anne Garrity
Ken Grizzell
Carolyn Judge
Laura Notman
Adrian Walters


©2017 Shepley Bulfinch