Harvard University, Pagliuca Harvard Life Lab

Boston, MA | 2016

The Pagliuca Harvard Life Lab is the newest component of Harvard's growing innovation and entrepreneurship ecosystem. Located next to the Harvard Innovation Lab, also designed by Shepley Bulfinch, the new 15,000 square foot building fills a much needed space for life science ventures. Harvard students, faculty, and alumni interested in biotech, pharma, and other life sciences-related fields now have access to a fully equipped wet lab environment and resources they need to take their ventures to the next stage of development. The second floor of the two- story building features 30 lab benches that are individually assigned as well as two tissue culture rooms, two fume hoods, and a walk-in environmental cold room that are shared amongst all users. The second floor lab bench area was deliberately designed without spaces for writing, drawing individuals downstairs for this purpose. With its work tables, colorful soft seating, and kitchen area, the first floor's open layout promotes communication and fosters a collaborative working environment for Life Lab users.

«Back


Shepley Bulfinch Team

Nathaniel Finley

Awards

    2017

  • IIDA New England Design Awards, Category Winner for Research/ Lab
  • 2017

  • Boston Society of Architects, Honor Award for Design Excellence
  • 2017

  • ENR New England Best Project Awards, Category Winner for Higher Education/Research

View awards list »



©2017 Shepley Bulfinch