University of Denver, Land Use Plan

Denver, CO | 2002

The Land Use Plan for the campus, located east of downtown Denver in University Park, strategically addresses campus growth issues with stakeholders that include the University, the City of Denver, and neighborhood organizations. The project evolved from a working partnership among the three constituencies that focused on the sustained growth of the University, major City transportation initiatives, and the attractiveness of Denver's neighborhoods and urban parks.

The Land Use Plan established a series of broad principles guiding campus development with a 20-year framework plan representing the collective vision of the constituencies. It included creation of a light rail station for the campus and the development of strategies for open space and sustainability. Following the Plan's recommen-dations, Shepley Bulfinch designed the nation’s first LEED Gold-certified law school building for the University.

With the Land Use Plan as a basis, Shepley Bulfinch completed a campus master plan update for the University in 2007.

«Back


  • Square Footage: 125 acres

Shepley Bulfinch Team

Thomas Kearns
William Colehower
James Miner


©2017 Shepley Bulfinch